mandag 10. november 2008

VERDENS VERSTE MAMMA!


jeg er så frustrert om dagen!!!


Jeg føler meg som verdens verste mamma, mamman som ikke klarer å få orden på ungene sine, ikke klarer å følge opp nok, elske dem nok, holde huset ryddig nok etc. etc. etc.

Ingeborg tisser på seg 3-5 ganger HVER dag, og de mener hun er en utfordring i barnehagen...det er ikke sånn jeg vil ha det!!

Nå har jeg jobba døgnet rundt med dette dogreiene med henne, vi begynte i fjor sommer da var hun 3, alt gikk sååå fint, do og ingen uhell hele ferien. Så begynner barnehagen igjen, bytte av avdeling, UTROLIG dårlig oppfølging når det kom til hjelp til å gå på do osv... så hun begynte å tisse på seg igjen, men bare i barnehagen, ingen uhell hjemme hele helgen...

Så nå i høst har det vært en liten periode hvor de har hatt alle ansatt der, da var det ingen uhell en periode. Nå er vi på'n igjen, jeg har med 5 skift hver dag i barnehagen, vasker dresser og gummistøvler...

Vi klarer liksom ikke finne noen grunn til at hun tisser på seg hele tiden, men jeg mener det er litt fordi det har begynt 2 og 3-åringer på hennes avdeling, og hun liksom har blitt litt liten igjen. Ikke vet jeg, aner ikke hva jeg skal gjøre med denne "UTFORDRENE" ungen... egentlig har jeg bare lyst til å ta på henne bleie igjen!!!

-sorry alle som gidder å lese, måtte bare ha et lite utløp for alt det negative her jeg sitter og sipper!

26 hyggelige hilsner og kommentarer:

Kirsten sa...

*stor klem*

Vet du- jeg hadde satt på henne bleie igjen. Mulig jeg også er en dårlig mor, men jeg vil tro det er "verre" for henne å skifte på seg ørti ganger om dagen fordi det går galt enn å bruke bleie til ting roer seg litt.
Ikke minst mtp den sesongen vi er inne i, å gå med våte klær så ofte er ikke bra mtp uvi altså.
Guro var innmari treg med bleieslutt, men heller det enn å slutte for tidlig, for ungene i bhg ertet henne voldsomt de gangene hun hadde uhell og det er vondt i et lite hjerte det.
Nei- på med bleia og ikke lag noe styr rundt det så finner hun nok ut selv når det er på tide å slutte med den.
*klem*

Anonym sa...

Kjære, kjære Nabon.

Jeg er helt sikker på at du er en god mor, og at du elsker datteren din masse :)

Vi har vært gjennom akkurat det samme med Hedda. (hun ble 3år nå i september) Hun var kjempeflink i sommerferien, og hun var kjempeflink da hun startet i barnehagen igjen. Men, så fikk de noen sykemeldinger i barnehagen, og det kom nye folk og vikarer i hytt og pine. Hedda ble da nok litt redd for å si til disse "fremmede" menneskene at hun måtte på do. Det ble jo ørtogførti skift pr dag, vaskemaskinen gikk i i ett..

Så ble Hedda flyttet over på Storehuset, og jeg sa klart i fra om at hun måtte få dohjelpassistanse, jadda, jeg tror jeg sa det hver dag til og med i starten *lol* Etter en ukes tid var det slutt på tissinga i buksen... Regner med Hedda nå er trygg på de voksne der. Nå er det bare på turdager det blir 4 skift...

Er sikker på at vesla di bare er litt utrygg på alle de nye. Bare hun kommer litt inn i rytmen igjen så går det seg helt sikkert til.

Lykke til ;)
*klem*

Lene - nabon sa...

Takk for gode råd Gyda!!
-grunnen til at jeg liksom ikke har lyst til å ta på bleie igjen er jo fordi hun ikke har brukt bleie på over ett år nå....så jeg vet sannelig ikke jeg asså... hun er jo over 4 år også!!!

Lene - nabon sa...

Takk skaubytrollet også!!

Tror nok også hun er usikker på de voksne der, det er jo et nytt menneske hver gang vi kommer, aner jo ikke hvem som er der om morgenen...

uff, synes dette er så kjedelig og vanskelig!!!

Gro sa...

Vil bare gi deg en STOR KLEM jeg Lene.

Lene - nabon sa...

Takk Gro!

Nå skal jeg legge henne, så får jeg tid til å samle meg og tenke ltt her...

Ingrid sa...

Heisann! Dette kjenner jeg igjen ;)
Det som hjalp hos oss var en premie som ventet de dagene hun kom hjem uten uhell i barnehagen. Det gjelder bare å finne en premie som er ekstremt fristende... ;) For vår del var det nok å få velge seg en tegnefilm å se mens middagen ble klar. (Hun begynte å planlegge hvilken hun skulle velge allerede før hun kom i barnehagen... *lol*). Det tok en uke, så gikk det over. Lykke til!

mi@ sa...

Uff, vanskelig det der.
Jeg skal komme og trøste deg jeg ;-)


Klem

Cecilie sa...

Sender en stor klem jeg også *KLEM*. Eldstemann her var nattevæter til han gikk i 4-5 klasse, og det var så utrolig mange forståesegpåere som skulle tolke det på både den ene og den andre måten. Kjenner meg godt igjen i forestillingen om å være en dårlig mor, men det er du slettes ikke!!! Alle barn er forskjellige, og det kan høres ut som om snuppa di er vàr for forandringer i det daglige. Det er neimen ikke lett å vite hva som blir rett eller galt - for det finnes jo ingen ting som sier at DET er rett og DET er galt. Jeg tror dere bare må la tiden jobbe for dere. Kanskje innføre et slikt skjema med stjerner for tørre dager osv...? Uten at det legges noe vekt på uhell, selvfølgelig... bare en liten ekstra oppmerksomhet når det går bra?

Lykke, lykke til!!

Lene - nabon sa...

Takk alle sammen!

Tror nok hun er lett å gjøre usikker når det kommer nye voksne...

Tida går jo, og jeg vet jo at dette bare er en periode dette også, så går det plutselig over...

Skjema har vi hatt, både hjemme og i barnehagen. "Ingeborgklistremerker" med glitter og bling på! Gikk bra en stund, men så ble det kjedelig...

Vi har også prøvd å overse det totalt, bare skifte og snakke om noe annet liksom, vi har snakket alvor, vi har "straffet" (straffen var at hun ikke fikk ha skjørt etter hun hadde tissa på seg...
-funket ikke særlig bra noe av dette, så kanskje hun rett og slett ikke klarer å holde tett???

Vi får snart ta en tur til legen tror jeg...

janne iselin sa...

Skjønner godt at du blir fortvilet. Snuppa mi hadde noen sånne dager hun også en stund etter at hun var tørr, men heldigvis gikk det over i løpet av en uke eller to. Det som funka her i gården var å sette henne på do veeeeeeldig ofte, og å spørre henne hele tiden "må du tisse?" Du har vel sikkert prøvd det allerede, men du kan jo mase litt mer på de i barnehagen. At de må sette henne på do titt og ofte og spørre henne ennå oftere=) For det er lett for disse små å glemme det eller ikke merke det under lek.

Håper virkelig det går over snart.

Ligger en award til deg i min blogg forresten=)=)=)

Klem Iselin

Lene - nabon sa...

Ja, jeg synes vi maser jeg... og i barnehagen har jeg gåttså langt at jeg har laget doskjema til henne som de ansatte har tatt henne på do hver time. Signatur og det hele, det var nemlig noen som ikke var så flinke til å gjøre det de skulle i tillegg til vikarer da...

Dette brukte vi i flere mnd i vinter... det ble litt bedre, mye mindre poser med hjem, men nå er det visst på'n igjen. ...

Uff, jeg skal ikke væer så pessimist hellerda, snuppa er så søt og god, og jeg vet jo at det snat går over! (bare det at nå er jeg lei etter snart 1,5 år med tisseklær i pose med hjem...)

{ Kristina } sa...

Åå, dette er jo som å lese mine tanker!! Vi har det akkurat likt her i huset, og vi finner heler ikke noe god grunn. Har vært helt tørr og trent før, men nå er det stadig uhell. Så her skal jeg jammen lese og se om jeg også får noen gode råd.

Lula sa...

Huff, dette er ikke lett Lene! Jeg forstår deg sååå godt og vet ikke helt hva slags råd jeg skal gi...Det jeg SKAL si deg er at du absolutt er en GOD mor*klem* Det følers bare håpløst akkkurat nå og det er som du sier: Det går over!

Du har jo fått endel råd her...og alle er jo velmenende. Men det ser ut som du har prøvd alt egentlig. Så jeg vil nok egentlig gjort dette jeg:

Oppsøk lege og få en evt utredning om det ikke er en fysiologisk ting...mange som sliter med det. Ikke begynn med bleie igjen. Iallefall ikke før du har snakket med lege...

Jeg vet det ordner seg!!

Lene S sa...

Vil bare legge igjen en liten trøstehilsen jeg også! Dette er et mye mer vanlig problem enn man skulle tro.. Men fy søren så frustrende.. Begge mine hadde også ugreie overganger til bleiefri.

Og du er garantert ingen dårlig mor...da hadde det ikke opprørt deg så mye ;o)

Klem!

Broggis sa...

Diger klem til deg!! Forferdelig vanskelig!

Award til deg også<3

Camilla sa...

Jeg har nok ingen gode råd, for jeg har ingen små søte selv, men en ting kan jeg hvertfall si etter å ha lest alt dette: Du er hvertfall ingen dårlig mor! :) Bare se hvor du bekymrer deg og vil at alt skal ordne seg! Det høres kjempevanskelig ut, men jeg er sikker på at det vil bli bra, forhåpentligvis om ikke så lenge. Støtt deg til gode ord fra alle sammen her og tenk hvertfall ikke at du er en dårlig mor. Du har en kjempefin blogg forresten!;)
Lykke til!

Filippa sa...

Vil bare gi deg en klem og si at jeg skjønner hvordan du har det. Man er ikke en dårlig mor fordi man har et barn som har uhell eller fordi man blir oppgitt over å måtte vaske så mye, det er lov det.

Det med do skjema for de voksne hørtes lurt ut, men samtidig tror jeg at man burde velge 1-2 voksne som tar denne do turen med Ingeborg for da blir det trygt å gå på do. Tenk deg selv at det var stadig nye mennesker som skulle følge deg på do. Det er nok ikke noe fasit svar på dette og hva som kan hjelpe.

Hege sa...

Kjenner meg igjen veldig i problematikken her; og vi prøvde også ALT mens det stod på som verst (over veldig lang tid som hos deg)! Jeg konkluderte med at min Melina ikke giddet å prioritere og springe på do midt i leken og lot det stå til i buksa. Altså måtte vi voksne ta styringa og regulere doturene. En stund maste vi veldig på at hun skulle gå selv; men svaret var alltid det samme; hun hadde ikke behov for å gå på do nei. Jeg snakket litt med legen hennes om det men hun så ingen grunn til å utrede for dette som var veldig normalt, om hun ikke hadde andre symtpomer på at noe kunne være galt. Enda kan det være dager der hun tisser seg ut i all travelheten og nå går hun i 1. klasse; men det er det jammen meg flere av klassevennindene som gjør også. Jeg sier som min største datter (16 år) sier når jeg er litt oppgitt over oppførselen hennes..; "slapp av mamma, det er bare en fase jeg må gjennom". Hjelpe meg så frustrerende det er; men jeg er ganske sikker på at det går over en gang.

Stor klem og medfølelse!!!

Hege

Hege sa...

Også likte jeg ikke at barnehagepersonalet kallte datteren din utfordrende; fy og fy!

Klem igjen;-)

Monica sa...

Sender deg en stor klem Lene. Man blir ikke dårlig mor av sånt. Det er bare vi mammaer som er eksperter på å føle oss sånn, dessverre. Syns det skjemaet hørtes veldig smart ut, kanskje prøve det igjen? Ta på bleie ville jeg nok ikke gjort, hun er jo 4 år som du sier og har egentlig vært uten i ett år nå, og da blir det litt drawback å sette på bleie igjen.
Håper det løser seg, enten du tar en prat med legen eller ikke. Kommentarene dine viser i hvert fall at dere er langt fra de eneste.
Masse lykke til! *klem*

Lene - nabon sa...

Tuuusen takk alle sammen! Blir rørt over alle kommentarene her, virkelig!

Nå har jeg snart ferdig med å vaske dagens, pakke ny ladning,(6 skift bare nå + to rene dresser og to set regntøy...) så er det nister og så skal jeg gå og kose litt på henne i senga hennes mens hun sover.

Elsker dem begge over alt på jord, og det er vel derfor det er så vanskelig som dere sier...

Uansett, skjema blir det nok hvis det ikke bedrer seg, og en eller to av de hun liker får ta det ansvaret.
Så får jeg bare håpe at det ikke tar så lang tid før hun finner ut at det er bedre å gå på do...

jaja, takk igjen!

Natta!

Anonym sa...

Heisann! Skjønner at dette ikkje er eit lett tema! Det finnes dessverre ikkje noko fast fasit for eit slikt "dilemma". Eg jobbar sjølv i barnehage, og har hatt barn som har hatt gode og dårlige perioder når det gjelder dette. Eg trur i dette tilfellet at eg ville ha vurdert lege. Eg synst det hørest veldig mykje ut om ho tissar seg ut seks ganger i løpet av barnehagetida. Det meste eg som oftast har vore borti av klesskifte av barn som tisser seg ut er tre skift!Det virker også som ho har holdt på med dette ei stund dersom eg las rett. Forstår veldig godt din frustrasjon, men eg skjønner også at det ikkje er like lett for personalet å ta henne på do så ofte som det kanskje er behov for. Dei har mange barn dei skal rekke over, og det er mykje som skjer på ein gang som kan få ein til å gløyme å ta barnet på do, og da kan uhellet allereie ha skjedd! Men eg håper dei har nokre faste dotider i løpet av dagen for alle barna. Det er viktig at dei er konsekvente og sett ho på do, sjølv om ho seier at ho ikkje må på do/vil på do!No når det begynner å bli kaldare ute, og barna har meir klede på seg som gjer det vansklegare å få kledd av seg i full fart, kan det kanskje vere lurt å ha på seg bleie i utetida!Eg har også merka i barnehagen min, at barn som opplever litt forandring (som f.eks. bytte avdeling eller mange nye menneske) kan vere med på å påverke barna til at dei blir usikre og har lettare for å tisse seg ut!Kanskje ho ikkje er heilt moden for å slutte enda, nokre barn treng lengre tid enn andre! Pass på å ikkje sette for mykje fokus på dette, da kan ho bli meir usikker og redd for å tisse seg ut.Det er viktig at ho ikkje får dårlig samvittighet for at ho har tissa seg ut! Då kan ho bli så bekymra at ho kan tisse på seg av den grunn. Men dette betyr ikkje at ditt barn er utfordrende eller at du er ei dårleg mor. Eg ville aldri ha brukt ordet utfordrende om eit barn i samtale med foreldra!

Lykke til videre! Elsker forresten bloggen din, eg får mykje inspirasjon frå den!

Klem Aina

Stjernebarna sa...

hei hei.har en award liggende til deg på bloggen min:-)

Camilla G sa...

Uff da, masse lykke til, jeg skjønner virkelig at du blir sliten!

Anonym sa...

jeg skjenner det igjen, mine to bæsjer og tisser på seg heelee tiden, og de er 4 og 8 år ..
Hun på 8 har problemer med tarmen og blære da, men hu på 4 "glemmer" seg hver bidige dag.


men en ting kan jeg si du er ingen dårlig mor.